M.Embajadora

M.Embajadora
De buena cepa

miércoles, 29 de noviembre de 2023

XVIII CONCURSO TAPAS LUGO, OS GALARDONADOS 2023

Os premios do XVIII Concurso de Tapas de Lugo repártense entre El Boni, Hotel Mercure-Brasas Brancas, Prebe by Bret, Paprica, Mesón El Castillo e Pulpería O Castelo

 


"As veces gáñase, as veces pérdese, apréndese sempre"


                      Galardonados na compaña das Concelleiras Maite Ferreiro e Cristina López

29.11.2023. Os consumidores das tapas da décimo oitava edición do Concurso de Tapas de Lugo decidiron que a vitoria fose para a tapa “Noite meiga”, presentada por El Boni.

 


Así o desvelou esta mañá a Asociación Provincial de Empresarios de Hostelería e Turismo de Lugo (Apehl) nun acto que tivo lugar no Museo Interactivo da Historia de Lugo e no que estiveron presentes o vicepresidente da Apehl, José Manuel Cela; a concelleira de Cultura, Turismo e Promoción da Lingua, Maite Ferreiro, e a concelleira de Participación e Servizos á Veciñanza, Cristina López.

 

Cela subliñou o éxito desta edición e a numerosa participación que se acadou con respecto ao consumo das tapas e ás votacións: “Foron 40.000 as tapas vendidas durante os quince días de duración do certame, coas que se alcanzou un volumen de negocio duns 250.000 euros, superando o do último ano”.

 

Desde a Apehl tamén fixeron pública a decisión do xurado técnico, formado por Quique Rodríguez Ricardo Fernández, Asier Oyarzabal y Mercedes González. O primeiro premio foi para Hotel Mercure Lugo-Brasas Brancas, pola tapa “Salmonete de Burela á brasa, zamburiñas e crocante de tapioca”; o segundo premio concedéuselle ao restaurante Prebe by Bret, por “Xurelo Black Coupage”; o terceiro premio, a Paprica, por “Vendetta da Ulloa”; a mellor maridaxe con Estrella Galicia conseguiuna Mesón El Castillo, con “El Perrito del Castillo”, e a mellor maridaxe con D.O. Ribeira Sacra, foi para Pulpería O Castelo, con “Bombón mar e montaña”.

 

        

                                                1º Mercury Hotel-Brasas Blancas

        

                                    

                                                    2º Prebe by Bret



                                                Mellor maridanza Ribeira Sacra Pulperia o Castelo


                                            Mellor Maridanza Estrella Galicia Mesón el Castillo

Durante o acto, tamén se revelaron os nomes dos gañadores das viaxes –viaxe a Ámsterdam e estancia no Hotel Pazo Los Escudos de Vigo–, das ceas e do resto de regalos que foron sorteados entre os cupóns de votación e os folletos-pasaportes entregados. O sorteo realizouse ante notario o pasado luns na sede da Apehl. A listaxe cos nomes dos gañadores estará dispoñible desde este mediodía na web xantardetapas.com.

 

Los premios del XVIII Concurso de Tapas de Lugo se reparten entre El Boni, Hotel Mercure-Brasas Brancas, Prebe by Bret, Paprica, Mesón El Castillo y Pulpería O Castelo

 

29.11.2023. Los consumidores de las tapas de la decimoctava edición del Concurso de Tapas de Lugo decidieron que la victoria fuera para la tapa “Noite meiga”, presentada por El Boni.

 

Así lo desveló esta mañana la Asociación Provincial de Empresarios de Hostelería y Turismo de Lugo (Apehl) en un acto que tuvo lugar en el Museo Interactivo de la Historia de Lugo y en el que estuvieron presentes el vicepresidente de la Apehl, José Manuel Cela; la concejal de Cultura, Turismo y Promoción de la Lengua, Maite Ferreiro, y la concejal de Participación y Servicios al Vecindario, Cristina López.

 

Cela subrayó el éxito de esta edición y la numerosa participación que se consiguió con respeto al consumo de las tapas y a las votaciones: “Fueron 40.000 las tapas vendidas durante los quince días de duración del certamen, con las que se alcanzó un volumen de negocio de unos 250.000 euros, superando lo del último año”.

 

Desde la Apehl también hicieron pública la decisión del jurado técnico, formado por Quique Rodríguez Ricardo Fernández, Asier Oyarzabal y Mercedes González. El primer premio fue para Hotel Mercure Lugo-Brasas Blancas, por la tapa “Salmonete de Burela á brasa, zamburiñas e crocante de tapioca”; el segundo premio se le concedió al restaurante Prebe by Bret, por “Xurelo Black Coupage”; el tercero premio, a Paprica, por “Vendetta da Ulloa”; el mejor maridaje con Estrella Galicia la consiguió Mesón El Castillo, con “El Perrito del Castillo”, y el mejor maridaje con D.O. Ribeira Sacra, fue para Pulpería O Castelo, con “Bombón mar y montaña”.

 

Durante el acto, también se revelaron los nombres de los ganadores de los viajes –iaje  a Ámsterdam y estancia en el Hotel Pazo Los Escudos de Vigo–, de las cenas y del resto de regalos que fueron sorteados entre los cupones de votación y los folletos-pasaportes entregados. El sorteo se realizó ante notario el pasado lunes en la sede de la Apehl. El listado con los nombres de los ganadores estará disponible desde este mediodía en la web xantardetapas.com.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario