FRAGAMOURA XA TEN COVA
Todo escumoso que se precie precisa da sua cova, ese entorno idilíco e especial que lle aportará a luz e a Tª necesarios para envellecer con señorío. Será nesa oscuridade, tranquilidade e a unha Tª que ronde os 12 ªC (de ahi a frase a Tª ambiente) onde tomará a sua escuma, condicionantes desa fraxil burbulla que logo pronto nos levará ese espíritu dun bo e excepcional viño a sangue.
Fragamoura ten xa ese entorno idílico para cos seus escumosos durman prácidamente dando forma a ese carbónico que se xenera na segunda fermentación en botella, porque os escumosos de Fragamoura son elaborados polo método tradicional.
Esta nova adega e na zona da Coroa, na Rua en Valdeorras e coincidindo ca Feira do Viño de Valdeorras 2014 , non vou dicir que puxemos a primeira pedra pero si que ainda sen luz eléctrica, quixemos dar por inaugurada a adega. Invadidos polo romanticismo o pensar en Chris escumoso, cova, falta de luz e unhas gañas increibles de comenzar esta andaina, ou mellor dito continuala pero xa cun proxecto moito máis consolidado e ambicioso, tiñamos que palpar e atrapar ese espíritu e arrincar o carácter da adega das pedras porque confío neste proxecto e por iso decidín asumir o reto de ser a sua "embaixadora", asesora gastronómica e dalo a coñecer , compartilo e disfrutalo.
Todo bo viño precisa de boa compaña. O lugar xa o temos agora falta xente capaz de disfrutalo e transmitilo , xente que entendera a paixón de catro personaxes disfrutando dunhas botellas de Chris a luz das velas. Son deses grolos que saben a gloria. Cristina Murga, enóloga e alma mater do proxecto, Eloy e Manuel Alonso que son quen de loitar con ela polo mesmo, Jota da revista Cepas e Viños, María e Carlos do periódico O Sil, Magda Pereiro , unha consumidora cautivada pola xuntanza e o viño, unha amiga, non debemos esquenzer , que si compartímos o viño e máis entre amigos, sabe mellor . Eu tamén estaba claro...
Na copa Chris de Fragamoura, unha ensamblaxe de godello, treixadura e dona branca;portentosa godello al que la crianza con sus lias y segunda fermentación en botella le han aportado cremosidad, frescura y frutosidad de la dona branca se potencia con el carbónico y la equilibrada treixadura que ha aportado cierto carácter mimoso al conjunto.
Os petiscos para a ocasión : zamburiñas con salsa de vieira e lousiñas de mantequilla de "Secretos de Galicia", tortilla, lacón trufado, queixo, chourizo,bizcoito con pasas tamén de Secretos de Galicia e bica.
Isto é so o comenzo e pronto Fragamoura nos invitará a sua posta de longo , de momento para o brinde Chris xa temos, non deixes sin probar o xermen do proxecto.
A noite rematou na Rua onde atopamos máis xente do mundo do viño
No hay comentarios:
Publicar un comentario