M.Embajadora

M.Embajadora
De buena cepa

domingo, 17 de marzo de 2013

COCIÑAR CON RIBEIRO- CONCURSO OFICIAL 50ª FEIRA DO VIÑO DO RIBEIRO


 
 
 
COCIÑAR CON RIBEIRO

Concurso Oficial 50ª Feira do Viño do Ribeiro

O Consello Regulador da Denominación de Orixe Ribeiro convoca o concurso “Cociñar con Ribeiro”, dirixido ás escolas de hostalería IES de Galicia e que celebrará a súa final no marco da 50 Feira do Viño do Ribeiro



Ribadavia, 25 de febreiro de 2013. Hoxe darase a coñecer a actividade “Cociña co Ribeiro”, un concurso cuxo obxectivo principal é difundir a cociña con viños da Denominación de Orixe Ribeiro, mediante a creación de novas receitas ou a recreación de receitas xa existentes, onde dun xeito directo, como ingrediente, acompañante ou inspiración, o Ribeiro forme parte da elaboración dos pratos.



Este concurso, que inicia hoxe o prazo de inscrición, está dirixido ás escolas de hostalería IES de Galicia que deberán presentar as súas receitas, un máximo de dúas por escola, antes do vindeiro 31 de marzo.


Un xurado de expertos, integrado por dous cociñeiros, dous sumilleres, un crítico gastronómico e dous representantes do Consello Regulador, elixirán entre todas as propostas recibidas, tres receitas finalistas que deberán ser presentadas polos seus responsables o domingo 5 de maio, na Aula Gastronómica da 50ª Feira do Viño do Ribeiro.



Tras a deliberación do xurado, o domingo 5 de maio, darase a coñecer á escola gañadora, que recibirá o seu premio no transcurso da cerimonia de entrega dos Premios D.O. Ribeiro (en xuño, data a determinar). Ademais será obsequiada cunha viaxe á Denominación de Orixe Ribeiro, con visita ás adegas da D.O. e participación nun variado programa de actividades de aproximación á cultura do viño.










Máis información: Marta Fernández (606 568 050- marta@ribeiro.es)

No hay comentarios:

Publicar un comentario